تصویربرداری ام آر آی (MRI)
خدمات ۲۴ ساعته
در تمامی روزهای هفته
۱۷۹۳
(خط ویژه)
خدمات مرکز ام آر آی (MRI) پارسه
ام آر آی (MRI) این مرکز دارای میدان مغناطیسی 1.5 تسلا است و مربوط به شرکت فیلیپس میباشد که دارای بزرگترین دهانه مگنت (70 سانتی متر) در کشور است. معمولاً در MRI قدیمی دهانه تونلی که بیمار برای عکسبرداری در آن قرار میگرفت کوچک بود و باعث ترس و اضطراب بیماران میشد (مخصوصاً کسانی که ترس از فضای بسته داشتند). همچنین دستگاه MRI این مرکز به دلیل طول بهره مندی از طول مگنت کمتر، باعث احساس راحتی بیشتر بیماران در هنگام تصویربرداری خواهد شد.
دستگاه ام ار ای (MRI) این مرکز از کاملترین دستگاههای موجود در کشور است. به طوریکه تمامی نرم افزارها و اقدامات تشخیصی و فوق تخصصی را علاوه بر تصویربرداری روتین دارا می باشد. در زیر بخشی از این ویژگیها ذکر شدهاند که در ادامه بیشتر به جزئیات هر کدام میپردازیم.
MR spectroscopy به دو صورت Single Voxel و Multi Voxel
Function MRI از مغز
MRI پرفیوژن و دیفیوژن و DTI
SWI
Iron loading MRI
تصویربرداری تخصصی از بیماران دچار ام اس (MS)
نرو رادیولوژی
موسکلواستکلتال رادیولوژی
تصویربرداری آنکلولوژی
نرم افزار TRANCE
نرم افزار O-MAR
نرم افزار Acostic Noise Reducer
ام ار ای (MRI) چیست؟
ام آر آی (MRI) یک روش تصویربرداری ایمن و نسبتاً کم خطری است که تصاویر آن بر اساس استفاده از یک میدان مغناطیسی پرقدرت و توسط بازسازیهای پیچیده کامپیوتری به دست میآید. به وسیله آن تصویربرداری دقیق از نسوج بدن مثل مغز، نخاع، مفاصل، عضلات، احشا داخلی بدن و همین طور عروق امکان پذیر است. MRI بر خلاف سی تی اسکن و رادیولوژی از اشعه ایکس استفاده نمیکند. به همین دلیل تاکنون اثرات مضر شناخته شدهای نداشته است.
موارد منع انجام ام ار ای (MRI):
- بیمارانی که دستگاه ضربان ساز قلب (Pace Maker) دارند.
- بیماران دارای کاشت حلزونی گوش
- استنت و گیره (کیلیپس) و پینهای جراحی عروق
- ایمپلنت های چشمی و یا پروتزهای زیبایی و یا ارتوپدی
- سه ماه اول حاملگی و یا MRI با تزریق ماده حاجب در طول بارداری
- بیمارانی که ترکش فلزی در بدن به خصوص در اطراف چشم دارند.
آمادگی قبل از انجام MRI:
- ام آر آی بدون تزریق ماده حاجب آمادگی خاصی نیاز ندارد. اگر تزریق لازم باشد. باید بین 3 تا 7 (بسته به نوع MRI و شرایط) بیمار ناشتا باشد.
- با توجه به قدرت میدان مغناطیسی دستگاه، هیچگونه وسیله فلزی یا الکتریکی مثل ساعت، جوار آلات، کارت های اعتباری، موبایل، سمعک، دندان مصنوعی در زمان انجام تصویربرداری نباید همراه بیمار باشد.
- به همراه داشتن تصاویر عکسبرداری قبلی مثل سونوگرافی، سی تی اسکن و غیره به دقت تصویربرداری توسط کارشناس و تفسیر تصاویر توسط پزشک رادیولوژیست کمک میکند.
- در حین عکسبرداری بیمار باید آرام و بی حرکت باشد. حتی قورت دادن آب دهان (مثلاً در ام آر آی گردن) می تواند بر روی نتیجه تاثیرگذار باشد. در این صورت باید آزمایش تکرار شود و یا نیاز به بیهوشی خواهد بود.
ویژگیهای تخصصی دستگاه MRI پارسه
همان طور که در قسمت های بالایی ذکر شد دستگاه MRI مرکز پارسه از جدیدترین و کامل ترین دستگاه های دنیا است که ویژگیهای خاص و فوق تخصصی را به شرح زیر دارا میباشد.
نرم افزار TRANCE:
این نرم افزار بدون استفاده از ماده حاجب داخل وریدی امکان آنژیوگرافی را فراهم میکند. این ویژگی به خصوص در بیماران کبدی و کلیوی، سالمندان و تمامی افرادی که ماده حاجب داخل وریدی برایشان خطرناک است؛ مناسب میباشد.
نرم افزار O-MAR:
این نرم افزار با کاهش آرتیفکت فلزی ناشی از ایمپلنتهای مختلف در بدن مثل ستون فقرات یا مفاصل امکان مشاهده بهتر آناتومی و ارزیابی بهتر استخوان، بافتهای نرم اطراف را فراهم میکند و دقت تشخیص را بالا میبرد. بدیهی است بدون این نرم افزار، مطالعه و تشخیص (به علت آرتیفکت) غیر ممکن خواهد بود.
نرم افزار Acostic noise reducer:
معمولاً کسانی که ام ار ای انجام دادهاند با صداهای آزار دهنده مختلفی هنگام تصویربرداری مواجه میشوند. هرچند در گذشته با استفاده از گوشی یا پخش موسیقی تا حدودی از صداها میکاستند ولی در مرکز ما امکان انجام MRI در بعضی از سکانسها بدون شنیدن صداهای فوق فراهم میشود. این وضعیت شرایط بهتری برای همکاری کودکان و سالمندان ایجاد میکند. در نتیجه تصاویر دقیق، واضح و با سرعت بیشتر تهیه میگردد.
ویژگیهای فوق تخصصی مرکز ام آر آی پارسه
تصویربرداریهای فوق تخصصی در زمینه های مختلف با استفاده از کویلها و نرم افزارهای فوق تخصصی به شرح زیر میباشد:
نرورادیولوژی
- علاوه بر کارهای معمول، امکان MR سینگل و مولتی وکسل مغز
- امکان پرفیوژن و دیفیوژن MRI و DTI
- امکان انجام SWI برای تشخیص آنومالی عروقی و خونریزیهای کوچک
- امکان Functional MRI از مغز
- امکان تصویربرداری تخصصی بیماران ام اس با استفاده از 3D FLAIR و به خصوص Triple Inversion Recovery (IR) که کوچکترین پلاکها در ماده سفید را نمایان میسازد.
- FETAL MRI ارزیابی آنومالی تمام اندام ها از جمله مغز در جنین و داخل رحم را انجام میدهد.
- تصویربرداری و عکسبرداری فوق سریع از مغز و ستون فقرات بیماران به ویژه بیمار ترومای را انجام میدهد. همچنین برای افراد ناآرام، کودکان و بزرگسالان که همکاری لازم را ندارند، مناسب است.
موسکلواسکلتال رادیولوژی
- علاوه بر تصویر برداری از تمام مفاصل به صورت معمول این مرکز با توجه به داشتن کویل های BOOT امکان انجام MRI از اندامها و مفاصل کوچک با وضوح بالا از جمله انگشت، کف پا، مچ پا، مچ دست و کف دست را نیز دارا میباشد.
- انجام MRI کل ستون فقرات با یک بار تصویربرداری.
- MRI نوروگرافی» در این روش عکسبرداری ام آر آی به طور اختصاصی از اعصاب محیطی نظیر شبکه عصبی لومبوساکرال و شبکه عصبی براکیال انجام میشود و توده یا اثر فشاری روی آنها را نشان میدهد.
- تصویر برداری فوق سریع در بیماران موسکلواسکلتال دچار تروما، کودکان و سالمندان که همکاری لازم را نمیتوانند داشته باشند.
تصویربرداری از سرطان
آنکولوژی ایمیجینگ علاوه بر امکان انجام تمام ام آر آیهای معمول با توجه به استفاده از کویلهای BODY، امکان انجام موارد زیر هم وجود دارد.
- WHOLE BODY MRI
- WHOLE BODY DIFFUION MRI که در برخی مطالعات ارزش تشخیص برای کشف متاستاز در حد PET CT SCAN را دارد.
- WHOLE BODY MR ANGIOGRAPHY
- MR اسپکتروسکوپی از تودههای مختلف
- MR پرفیوژن و دیفیوژن از تودههای مخلتلف
- تصویربرداری و بیوپسی تحت هدایت MRI از تودههای پستان